Centrum hotel val thorens

Hotel centrum Val Thorens

In het centrum van Val Thorens verblijven? Bekijk dan eens onze toplijst.

BEKIJK DE 10 BESTE HOTELS IN HET CENTRUM VAN VAL THORENS

Een hotel centrum Val Thorens tijdens het hoogseizoen kan nog best een uitdaging zijn om te vinden. Ondanks dat de prijzen niet super laag liggen zijn de hotels vrijwel altijd volgeboekt. De wintersportplaats is speciaal ingericht op toeristen en is één van de populairste bestemmingen in Frankrijk. Ben je nog op zoek naar een hotel in het centrum? Dan helpen wij je graag op weg. We hebben een top 10 samengesteld met de leukste hotels in het centrum van Val Thorens. Je kan hier eenvoudig een kamer uitzoeken en een overnachting boeken. Voor je het weet sta je op de piste en kan je genieten van een sneeuwzekere bestemming.

Val Thorens is gebouwd voor toeristen

Verwacht met een bezoek aan Val Thorens geen authentiek Frans dorpje waar je de vakantie kan doorbrengen. De stad is speciaal gebouwd in 1970 voor toeristen. Helaas betekende dit vooral in het begin veel betonnen bunkers en weinig uitstraling. Gelukkig hebben ze een omzwaai gemaakt en de gebouwen bekleed met hout voor een wat meer authentieke uitstraling. Doordat het dorp gebouwd is voor toeristen is vrijwel alles op loopafstand van het centrum. De laatste jaren zijn er wel wat meer hotels bijgekomen die iets verder van het centrum afliggen. Gelukkig ligt een groot deel van de hotels wel gewoon bij het centrum.

Autovrij centrum in Val Thorens

Voordat je een hotel gaat uitzoeken is het handig om te weten dat het centrum volledig autovrij is. Het centrum is gebouwd voor toeristen en daardoor autovrij gemaakt. Hierdoor kan je als toerist veilig door het centrum lopen. Als je met de auto richting Val Thorens komt moet je er rekening mee houden dat je auto soms niet direct bij het hotel geparkeerd kan worden. De meeste hotels hebben wel speciale parkeerplaatsen waar je mogelijk een auto kan parkeren. Met een beetje geluk hebben ze een verwarmde parkeergarage waar je kan parkeren. Je hoeft zo niet de autoruiten te krabben. Dit is ook wel fijn als je op een wintersportlocatie verblijft.

Wandel direct naar de restaurants en pistes

Als je in het centrum verblijft is echt alles binnen handbereik. Je kan direct naar de pistes en restaurants in de buurt wandelen. Dit doe je direct vanuit je hotel dat centraal gelegen in de stad ligt. Het centrum is ook nog eens sfeervol door de vele restaurants, terrasjes, winkeltjes en zelfs de apres-ski. Het fijne van deze toeristenplaats is dat je de plaats niet hoeft te verlaten. Alles is binnen handbereik en zelfs de pistes zijn op loopafstand. De meeste pistes lopen gewoon midden door het centrum heen. Zo wandel je direct naar de pistes waar je een bezoek aan wilt brengen. Je kan hier meteen de lift nemen en beginnen aan een ochtend skiën.

Geniet van de lokale gerechten

Val Thorens staat ook bekend om de Savoyaanse gerechten. In de regio Savoie kan je genieten van de beste gerechten die je ooit geproefd hebt. De lokale smaakmakers zijn zeker weten de moeite waard om te proeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaasfondue, maar dan in Savoyaanse stijl? Er zijn verschillende restaurants waar je dit gerecht kan ervaren en proeven. De fondue wordt aangemaakt met Beaufort kaas. Een andere tip om te proberen is soupe aux cailloux. Dit is een soort Franse variant van groentesoep en wordt vooral in deze streek geserveerd. Kortom geniet van de lokale gerechten en wandel op loopafstand naar één van de hotels.

Ontdek de uitgaansmogelijkheden in Val Thorens

Ben je iemand die graag gaat stappen na afloop van een middag skiën? Dan zit je met een hotel centrum Val Thorens natuurlijk helemaal goed. In het centrum vind je tal van uitgaansmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld één van de vele bars bezoeken en zelfs een Nederlandse aprés-ski bar bezoeken. Nederlanders zijn al jaren geliefde gasten voor het wintersportgebied. Je hoeft dus niet gek op te kijken als er verschillende uitgaansmogelijkheden voor Nederlanders te vinden zijn. Je kan de stad heerlijk onveilig maken en na afloop even bijkomen in de spa van je hotel. Het is extra fijn dat alles op loopafstand is als je in het centrum verblijft. Je wil tenslotte niet na een avond stappen nog op zoek moeten naar je hotelkamer. Daarnaast mis je geen enkel feestje meer als je in het centrum van de stad verblijft.

Reserveer op tijd een hotel centrum Val Thorens

Wil je graag een hotel in het centrum boeken? Zorg er dan voor dat je op tijd een kamer reserveert. Ondanks dat Val Thorens geen goedkope plek is om op vakantie te gaan is zit het vrijwel altijd vol. Gelukkig heb je met onze top 10 direct een overzicht van de leukste hotels in het centrum van de stad. Je hoeft zo niet meer op zoek naar een leuk hotel en je kan direct een kamer reserveren. Na het plaatsen van je boeking kan je beginnen met aftellen tot je wintersportvakantie in Val Thorens.

Top 10 Design
Hotel
design-hotel-270x390
Design Hotel
Top 10 Hotel
Centrum
Centrum-hotel-270x390
Hotel Centrum
Top 10 Leuk
Hotel
leuk-hotel-270x390
Leuk Hotel
Top 10 Goedkoop
Hotel
Goedkoop-hotel-270x390
Goedkoop Hotel
Top 10 Romantisch
Hotel
Romantisch-hotel-270x390
Romantisch Hotel

Op de hoogte blijven van de beste Val Thorens aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: